04. DSC_8675smbew
04. DSC_8675smbew

In uitvoering Uitbreiding Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, Utrecht

Met de snelle groei van het onderzoeksteam groeit het Prinses Máxima Centrum nu al uit het in 2018 opgeleverde onderzoeksgebouw. Daarom realiseert MedicomZes twee uitbreidingsprojecten in de operationele omgeving van het Prinses Máxima Centrum: een dakopbouw met onder andere auditorium en de afbouw van de vierde verdieping van het researchgebouw.

Na een bouwteamfase, waarin MedicomZes en ULC Installatietechniek het ontwerp voor een auditorium op het dak van het researchgebouw met opdrachtgever, LIAG architecten en Zonneveld Ingenieurs hebben afgerond, is de uitvoering voorspoedig gestart.

Casco wordt nu afgebouwd

Bij de oplevering van het bestaande gebouw is al rekening gehouden met de mogelijkheid om uit te breiden. Daarom is een extra verdieping van het onderzoeksgebouw destijds casco opgeleverd. Door de extra researchverdieping nu in te richten kunnen nog meer onderzoekers aan de slag om dichterbij de verwezenlijking van de missie van het Prinses Máxima Centrum te komen: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

Auditorium in dakopbouw

Het ontwerp van de tweelaagse dakopbouw is in een BIM model uitgewerkt. Opdrachtgever en adviseurs zijn met behulp van virtual reality al vroegtijdig meegenomen in het eindresultaat van het project. In deze dakopbouw op het bestaande researchgebouw, worden een auditorium, extra vergadercapaciteit, lounge met horecafaciliteiten, garderobe en diverse neven- en sanitaire ruimtes gehuisvest. Voor ontsluiting wordt vanaf de begane grond door de bestaande verbindingsbrug (verdieping twee en drie) een nieuwe lift gebouwd.

De totale omvang van uitbreidingen betreft 4.200 m2 BVO. Oplevering staat gepland voor eind 2019.