Enscape_2019-06-13-16-06-32sm
Enscape_2019-06-13-16-06-32sm

In uitvoering Laboratorium PRA Health Sciences

PRA Health Services is een internationaal bedrijf met het hoofdkantoor in Raleigh, in de staat North Carolina (VS). Het bedrijf heeft vestigingen in meer dan tachtig landen. PRA Health Sciences is een bedrijf dat in opdracht van farmaceutische bedrijven wetenschappelijk onderzoek doet naar de werking van geneesmiddelen bij mensen.

In 2015 bouwde Visser & Smit Bouw in Assen een nieuw laboratoriumgebouw en nu realiseren we een uitbreiding van het laboratorium en de kantoorruimten. Die is nodig in verband met de toename in uitbesteding van onderzoek door farmaceutische bedrijven. Na afronding beschikt PRA in Assen over zo’n 6000 m2 laboratorium en het is daarmee het grootste analytisch laboratorium voor geneesmiddelenonderzoek in Europa.

VR-brillen op!

De uitbreiding heeft gedurende langere periode een flinke impact op de dagelijkse werkzaamheden van de medewerkers in Assen. We hebben de opdrachtgever voorgesteld om een informatiedag te organiseren voor haar medewerkers om aan de hand van korte presentaties, interactieve sessies en met behulp van VR een indruk te geven van hun nieuwe werkplek in wording.

Scan de QR-codes voor een impressie van de nieuwe ruimten of klik op de links eronder.

             

In het kort

  • In Noord-Nederland (Groningen en Assen) werken zo’n 700 medewerkers bij PRA Health Sciences. In de locatie naast het Martini ziekenhuis in Groningen wordt voornamelijk klinisch onderzoek verricht, in Assen het bio-analytisch onderzoek.
  • De uitbreiding betreft 3000 m2 BVO, verdeeld over drie bouwlagen bovengronds
  • Visser & Smit Bouw realiseert het project op basis van een Engineering & Build contract in samenwerking met HOMIJ Technische Installaties en coördineert ook de laboratorium-inrichting