foto-01
foto-01

Opgeleverd Kantoorgebouw The Joan in Amsterdam Overamstel

Het multifunctioneel kantoorgebouw The Joan, blikvanger aan de A10, omvat 24.000 men heeft 8 verdiepingen.

Eind april is The Joan opgeleverd. Visser & Smit Bouw was in samenwerking met Kropman Installatietechniek verantwoordelijk voor de realisatie. Naast het gebouw is een afzonderlijk parkeerhuis van circa 11.000 m2 gerealiseerd met een grote fiets- en scooterstalling en 376 parkeerplaatsen.

Groene longen en gezond werkklimaat
In The Joan staat gezondheid en comfort voorop. Zo is iedere verdieping voorzien van ‘groene longen’, levende verticale begroeiing, die wordt gevoed met opgevangen regenwater. De glazen gevel met stalen kruizen geeft het gebouw een open en karakteristieke uitstraling met veel lichtinval en een prachtig uitzicht.

In het kort

  • Flexibel indeelbare kantoor- en creatieve bedrijfsruimte met in de plint een openbaar toegankelijke horecagelegenheid.
  • Met zowel een BREEAM Excellent als een WELL Platinum certificaat, is The Joan één van de meest vooruitstrevende kantoorgebouwen van Metropoolregio Amsterdam.
  • Het project was aangesloten bij Stichting Bewuste Bouwers, waarvan wij begin dit jaar op de Bewuste Bouwers Boost, een 3e prijs ontvingen voor Best Presterende Bouwplaats 2021, met een auditscore van een 9,2.
  • Partners: Being in samenwerking met Steengoed BMA (ontwikkelaars), Cromwell Property Group (eigenaar), OZ (architect), Visser & Smit Bouw in samenwerking met Kropman Installatietechniek (realisatie), Arcadis (constructeur), Arcadis (installatieadvies), Drees & Sommer (projectmanagement).