Artist impression_thejoan_Proloog_header.2
Artist impression_thejoan_Proloog_header.2

In uitvoering The Joan: visitekaartje van Amsterdam-Duivendrecht

Artist impression: Proloog

Met The Joan I wordt Amsterdam-Duivendrecht een goed bereikbaar bedrijfsverzamelgebouw rijker. Het gebouw bij het knooppunt tussen de snelwegen A10 en A2 omvat circa 24.000 m2 flexibele kantoor- en creatieve bedrijfsruimte, royale werkplaatsen, ruimte voor horeca, verdeeld over 8 verdiepingen. Daarmee wordt The Joan I een aanjager voor nieuwe stedelijke levendigheid in de ontwikkelende werkstad OverAmstel (Amstel Business Park Zuid).

Groene longen
Met een gezonde werkomgeving en veel lichtinval als belangrijke uitgangspunten draagt The Joan een duurzame handtekening. De verticale planten die dankzij regenwater op elke etage groeien, zijn de groene longen van het gebouw.

Parkeerhuis The Joan II
Tot de opdracht behoort ook The Joan II: een drielaags bovengronds ‘parkeerhuis’ van 11.000 m2 met 376 parkeerplaatsen en ruimte voor 155 fietsen.

Duurzaam en klimaatadaptief gebouw
The Joan I wordt een BREEAM Excellent gecertificeerd pand. In het ontwerp en bij de bouw zijn maatregelen genomen om de toekomstbestendigheid te vergroten, zoals het toepassen van duurzame bouwmaterialen en energiebesparende technologieën.

Al tijdens het bouwproces worden stappen ondernomen voor een reductie van de impact op het milieu. Zo wordt op de bouwplaats rekening gehouden met afvalscheiding, CO2 uitstoot, licht- en geluidsoverlast naar de omgeving, beperking van energieverbruik en de algehele veiligheid.

Door een integrale samenwerking tijdens de ontwerpfase tussen opdrachtgever, aannemer, installateur en adviseurs hebben alle partijen een inbreng gegeven aan een verdere optimalisatie van de duurzaamheidsambitie over de gehele levenscyclus van het gebouw.

In het kort:

Joan I (gebouw): Ca. 24.000 m2.
Joan II (parkeerhuis): Ca. 11.000 m2.
Locatie: Amsterdam-Duivendrecht, Gemeente Ouder-Amstel.
Uitvoering: Visser & Smit Bouw in samenwerking met Kropman Installatietechniek.
Partners: Being, Cromwell Property Group, OZ, Arcadis.
Mijlpaal: op 21 september is het hoogste punt bereikt!

Lees meer over dit project op onze website