LeoHeijneHR-02DJvD.2
Visser&SmitHansHendriks-09DJvD_voorkeurHans_header

Voorwoord

Foto: Dirk-Jan van Dijk

Natuurlijk bestaan we als Visser & Smit Bouw uit verschillende vestigingen met elk een eigen focus, maar we werken ook allemaal samen om Visser & Smit Bouw nóg beter te maken. Die saamhorigheid zie ik overal binnen onze organisatie. Ik zie een mooie club mensen bij wie de deur altijd open staat en die bereid is elkaar te helpen. Dat typeert voor mij Visser & Smit Bouw. Het is ook één van de redenen dat ik hier al 11,5 jaar met veel plezier werk en ik me sinds januari 2021 als adjunct-directeur richt op onze verdere ontwikkeling op het gebied van utiliteit en hoogbouw.

In deze rol ben ik samen met mijn team verantwoordelijk voor het hele traject: van tender tot en met realisatie. Dat komt de onderlinge relatie én het resultaat van ons gezamenlijke werk ten goede. Ook dat is weer het DNA van Visser & Smit Bouw: de wil om het telkens beter te doen. Daar investeren we graag in. We willen altijd in de voorhoede meelopen. Een onderwerp waarvoor dat zeker geldt is digitalisatie in de bouw. Niet voor niets het thema van deze Slagkracht.

Onze ambitie is om in 2030 ‘met één druk op de knop’ een kostencalculatie van een project te kunnen maken. Verregaande digitalisatie is daarin een onmisbare voorwaarde. Zoals het verder ontwikkelen van BIM. Specialist Hans Hendriks vertelt er in ‘Podium’ alles over. Door de koppeling met andere databases en informatiedragers, is het uiteindelijk zelfs mogelijk automatisch een ontwerp te genereren. Dit parametrisch ontwerpen heeft de toekomst. We zetten op allerlei vlakken al goede stappen. Denk aan pointcloud scannen dat we samen met Fund Maatvoering doen, de digitale maatvoering van Richard Luijten en het bouwen zonder tekening bij The Joan… Maar, zoals ik het verhaal begon: we kunnen nog zulke mooie modellen en tools hebben, zonder goede samenwerking tussen mensen en organisaties zijn we nog steeds nergens. Gelukkig zit dat bij Visser & Smit Bouw wel goed!

Veel leesplezier!

Leo Heijne
Adjunct-directeur Visser & Smit Bouw

  • Deel dit artikel