Bart van Eijk
Bart van Eijk uitsnede

Voorwoord

Inzicht

Het 150-jarig bestaan van Visser & Smit Bouw ligt nog vers in het geheugen. Dit was een perfect moment om terug te kijken op al die unieke projecten van de afgelopen jaren. Je beseft je dan extra, hoe mooi, veelzijdig en uitdagend ons werk eigenlijk is. We keken met gepaste trots naar ons bedrijf en iedereen mocht het weten.

Ik realiseerde me dat we dat te weinig doen, trots zijn en ons werk delen. Hoe dat komt? Het zit hem volgens mij in de van oudsher aanwezige hands-on mentaliteit. Niet praten maar poetsen. Ik heb in mijn 17 jaar bij Visser & Smit Bouw verschillende afdelingen van dichtbij meegemaakt en weet waarover ik praat. Het siert ons wellicht. Het kan er echter voor zorgen dat mensen soms niet exact weten wat we allemaal doen en wat we voor hen kunnen betekenen. Dat is natuurlijk zonde.

Met dit online magazine ‘Slagkracht’ brengen we daar verandering in. In deze eerste editie is er extra aandacht voor bouwen in de gezondheidszorg. Een interessante en uitdagende markt voor de bouwsector, zeker voor specialistische bedrijven als MedicomZes (een handelsnaam van Visser & Smit Bouw). Dat blijkt ook uit het interview met prof. dr. Jaap Bonjer, chirurg bij VUmc en initiatiefnemer van het Amsterdam Skills Centre for Health Sciences. Hij geeft inzicht in de trends die momenteel spelen in de curatieve gezondheidszorg.

Ik wens je veel leesplezier.

Bart van Eijk
Algemeen directeur

  • Deel dit artikel