PMC door Visser en Smit Bouw
PMC door Visser en Smit Bouw

Opgeleverd Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Bouwen aan 100% genezing

Het beste kinderkankercentrum van Europa zijn. Dat is de ambitie van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, een initiatief van ouders van patiënten en professionals in de kinderoncologie in Nederland om alle topexpertise op zorg- en onderzoeksgebied te bundelen in één nationaal kinderoncologisch centrum. Door onderzoek en zorg van zeven universitaire ziekenhuizen bij elkaar te brengen, kunnen de kennis en ervaring op het gebied van kinderkanker zich optimaal ontwikkelen. Het doel: de huidige 75% genezing naar 100% brengen.

Visser & Smit Bouw werkte ruim twee jaar aan de realisatie van het project als onderdeel van combinatie Pro Liberis. We zijn trots dat we een bijdrage hebben geleverd aan een gebouw dat zoveel maatschappelijk belang dient.

Onze opdracht betrof een gefaseerde Engineer & Build overeenkomst voor de disciplines bouw, gebouwgebonden installaties, vaste inrichting en terreinwerkzaamheden. Daarbij hadden wij de integrale verantwoordelijkheid voor de engineering van DO+ naar TO, inclusief de afstemming van de engineering op de medische /specifieke inrichting, inventaris en de directieleveringen. Vervolgens waren we verantwoordelijk voor de integrale uitvoeringswerkzaamheden inclusief de coördinatie van directieleveringen.

In het kort

  • Gelegen op De Uithof in Utrecht
  • Naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis
  • Via een door MedicomZes gebouwde brugverbinding staan de centra met elkaar in verbinding
  • Gekoppeld research- en zorggebouw van ca. 46.500 m2
  • Pro Liberis: samenwerking van Visser & Smit Bouw en HOMIJ Technische lnstallaties met Kropman lnstallatietechniek

Lees meer over dit project op onze website