37_Rechtbank_Breda_∏Ossip
37_Rechtbank_Breda_∏Ossip

Op de cover Gerechtsgebouw Breda

Gezagwekkende transparantie

In september opende Koning Willem-Alexander het nieuwe gerechtsgebouw in Breda. Het gebouw bevat onder meer 27 zittingszalen, kantoren en publieksruimtes. De gevel van het gerechtsgebouw is bekleed met gevarieerd afgewerkt architectonisch beton waarin grote glaspartijen zijn opgenomen. Het complex oogt met zijn 66 meter hoogte en drie gedraaide bouwdelen (betonnen plint, stalen middenbouw en prefab betonnen hoogbouw) als een solitair pand dat gezag uitstraalt, wat door de ruimtelijke verankering nog wordt versterkt. Tegelijkertijd heeft het gerechtsgebouw een lichte, transparante uitstraling met gescheiden delen voor de drie zetelende organisaties.

  • Gebouwd door Visser & Smit Bouw als onderdeel van het Consortium InBalans.
  • InBalans is via een 30-jarige DBFMO-overeenkomst verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en de facilitaire dienstverlening.
  • Intensieve samenwerking tussen de verschillende disciplines in de verschillende bouwfases resulteerden in een kwalitatief hoogwaardig gebouw met een lage TCO voor de opdrachtgever voor de komende 30 jaar.

Lees meer over dit project op onze website