1812098
1812098

Opgeleverd Amsterdam Skills Centre (ASC)

State of the art trainingscentrum voor medisch specialisten

“Om nieuwe technieken veilig te introduceren in de dagelijkse praktijk, is training nodig”, aldus Prof. dr. Jaap Bonjer, chirurg en afdelingshoofd heelkunde VUmc. “Als chirurgen buiten de klinische praktijk hun vaardigheden trainen, kunnen we ook weer efficiënter zorg verlenen. Dat is een van de redenen dat het ASC is opgericht. In dit trainingscentrum kunnen zorgprofessionals met behulp van virtual reality en kunstmatige intelligentie in een vrijwel stressloze omgeving multidisciplinair procedures oefenen. Daarbij worden nieuwe, schaalbare digitale leermiddelen ontwikkeld, zodat medisch specialisten wereldwijd opgeleid kunnen worden tot het stellen van een diagnose en in een hele korte tijd een basisset aan ingrepen kunnen worden aangeleerd.” Het ASC is een gezamenlijk initiatief van AMC en VUmc die inmiddels samenwerken onder de naam Amsterdam UMC.

Het ASC werd door MedicomZes (handelsnaam van Visser & Smit Bouw) gerealiseerd in een bestaande bouw, een voormalig keukengebouw op het terrein van het AMC in Amsterdam-Zuidoost, biedt 12 operatiekamers, diverse virtual reality simulatoren en heeft een totaal vloeroppervlak van 3.700 m2.

MedicomZes won het project op basis van een economisch meeste voordelige inschrijving. Het was een Engineering & Construct project onder UAV-gc. Naast de uitvoering was MedicomZes samen met partner ULC Installatiegroep verantwoordelijk voor het in bouwteamverband met de opdrachtgever uitwerken van het definitief ontwerp naar uitvoeringsontwerp.

Lees meer over dit project op onze website