Portret _ klein
Thumnail Bart

Welkom bij Slagkracht #9

Duurzaam en gezond bouwen

Beste lezers,

Welkom bij Slagkracht! Het is een bijzonder moment voor ons, want na deze editie nemen we afscheid van dit magazine. In de tweede helft van 2023 lanceren we onze vernieuwde website van waaruit we jullie op de hoogte gaan houden van onze projecten, innovaties, evenementen en bedrijfsnieuws. Hoewel we afscheid nemen van ons vertrouwde Slagkracht, zijn we enthousiast over de mogelijkheden die deze nieuwe stap weer met zich meebrengt.

In deze editie richten we ons op het belang van duurzaam en gezond bouwen. We koesteren de ambitie om in 2030 klimaatneutraal en emissievrij te bouwen; #emissievrij2030. Onze commercieel manager Marcel Romein vertelt hierover en hoe wij verder kijken dan de bouwfase om gebouwen te realiseren met een minimale milieu- en klimaatimpact op de lange termijn.

Het coverartikel van deze editie is een interview tussen Mijke Rood, project architect van  Kraaijvanger Architects en Sander van der Gaag, één van onze ontwerpmanagers. Samen vertellen ze over het creëren van gebouwen die bijdragen aan een duurzame leefomgeving en bouwen met een positieve footprint.

Graag stellen wij jullie voor aan onze duurzaamheidscoördinator, Fleur Groenewege. Haar toewijding en enthousiasme voor een duurzame toekomst is aanstekelijk en inspirerend.

Daarnaast hebben we Leo Heijne, directeur Utiliteit & Hoogbouw Rotterdam, de vraag gesteld of de bouwsector in staat is om de grote bouwuitdagingen van deze tijd aan te gaan en of de doelstellingen van het Nederlandse klimaatakkoord 2030 én Nederland circulair behaald kunnen worden.

En dan hebben we nog iets bijzonders: ons eigen Visser & Smit Bouworkest. Onze swingende collega’s trekken niet alleen de aandacht, maar inspireren ook anderen om bij Visser & Smit Bouw te komen werken. Benieuwd naar het verhaal achter deze campagne? Onze HR- en Communicatiemanagers, Djisri Groise en Anita Baars, nemen jullie mee in de nut en noodzaak van arbeidsmarktcommunicatie en het ontstaan van Join the Rhythm.

Nu we deze laatste Slagkracht afsluiten, hopen we dat jullie net zo enthousiast zijn als wij over de volgende fase van onze communicatieplannen. Zodra de nieuwe website live gaat, communiceren we dit uiteraard als eerste met jullie. Voor nu, blijf ons volgen op onze huidige websites en social media kanalen om op de hoogte te blijven van ons werk, onze projecten en onze voortgang op het gebied van duurzaamheid.

Bart van Eijk
Algemeen directeur

  • Deel dit artikel