Naamloos-1
Thumbnail Dag van de Bouw

#dagvandebouw Stralende Dag van de Bouw 2023

Op zaterdag 17 juni openden we met trots onze bouwplaatsen van Hogeschool Inholland in de Amsterdamse Sluisbuurt en het Research & Diagnostiek Centrum ADORE (Amsterdam UMC, locatie VUmc) tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw.

Onder een stralende zon werden beide projecten druk bezocht. Gedurende de dag werden er verschillende rondleidingen gegeven waar veel belangstellenden gebruik van maakten. Het publiek stelde veel vragen aan de projectteams, waardoor we vol enthousiasme onze branche en werkzaamheden extra onder de aandacht konden brengen.

Inholland Sluisbuurt
Het nieuwe onderwijsgebouw van Hogeschool Inholland wordt gerealiseerd door Bouwcombinatie Visser & Smit Bouw | Homij op een prachtige locatie in de nieuwe wijk Sluisbuurt op het Zeeburgereiland. Het gebouw krijgt een campusachtige opzet bestaande uit hoogbouw, middenbouw en laagbouw, met als opvallend kenmerk het grote atrium met tribunetrappen.

Research & Diagnostiek Centrum ADORE
In opdracht van Amsterdam UMC bouwt bouwcombinatie MedicomZes | Kuijpers het Research & Diagnostiek Centrum ADORE op de locatie VUmc. In dit duurzame gebouw zullen vooraanstaande oncologen en neurologen samenwerken om met geavanceerde technologieën en apparatuur nieuwe behandelingen tegen kanker en hersenziekten te ontwikkelen. ADORE bevindt zich tussen de bebouwing van het VU Medisch Centrum en de Vrije Universiteit, in de directe omgeving van het eerder door Visser & Smit Bouw gerealiseerde universiteitsgebouw op de VU campus.

Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw is een evenement waarop bouw- en infrabedrijven in heel Nederland hun bouwplaatsen openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en maatschappelijke betekenis van de bouw en infrastructuur.

Initiatief en organisatie
Bouwend Nederland, dé branchevereniging voor bouw- en infrabedrijven, is initiatiefnemer en organisator van de Dag van de Bouw. De dag is onderdeel van de imago-campagne ‘De bouw maakt het’, waarmee Bouwend Nederland laat zien hoe belangrijk de bouw en infra is voor Nederland.