OLVG
OLVG

Op de cover Hybride OK OLVG locatie Oost, Amsterdam

Foto: rgb foto en filmproducties

Recent werd door MedicomZes de eerste hybride OK opgeleverd aan OLVG locatie Oost. Tijdens een korte ceremonie werd de spectaculaire binnengevel van gerecyclede petflessen onthuld.

De opdracht betreft de bouw van twee hybride operatiekamers op een bijzondere en uitdagende locatie, te weten boven twee operationele polikliniekpleinen in het ziekenhuis. Zowel poliklinieken als aanpalende afdelingen (OK complex en de IC afdeling) blijven tijdens de bouw in gebruik. Spreekuren en operaties gaan gewoon door. Met grote flexibiliteit en uiterste precisie is zo geluidsarm en trillingsvrij mogelijk gebouwd. De coronamaatregelen maakten de bouw extra complex.

Bouwteam
In het bouwteam is MedicomZes als coördinerend aannemer verantwoordelijk voor de bouw van het casco en alle bouwkundige elementen. ULC Installatietechniek voor de installaties en Cleanroom Combination Group (CCG) voor de afbouw van de OK’s en vaste inrichting. EGM architecten ontwierp de hypermoderne operatiekamers. Deerns, RHDV en Ina Roubos zijn betrokken adviseurs.