© Marina Kemp -portret -VSB directie 0012 ed ited2
© Marina Kemp -portret -VSB directie 0012 ed itedsm

Voorwoord

De juiste constructie

Visser & Smit Bouw is gespecialiseerd in complexe bouwprojecten in de utiliteits- en industriebouw. Voor de vestiging Amsterdam geldt dat we met VolkerWessels Bouw Schiphol en MedicomZes bekend staan om onze kennis en kunde in de uitdagende operationele omgeving. Simpel gezegd: bouwen bij klanten waarbij het proces 24 uur per dag door moet gaan.

In vrijwel al onze projecten speelt de constructie, het thema van deze editie van Slagkracht, een rol. Onze eigen ontwerp/engineering afdeling werkt op Schiphol nauw samen met partijen zoals Royal HaskoningDHV. VolkerWessels Bouw Schiphol is betrokken bij de herinrichting van ‘Vertrek & Lounge 1’ op Schiphol. Een prachtig project waarbij onze specialisten continu de doorstroming van passagiers, maar ook de veiligheid van alle aanwezigen waarborgen. In de rubriek Samenspraak spreken Ike van Rossum, onze coördinerend constructeur op dat project, en Hans van Gemerden, zijn counterpart bij Royal HaskoningDHV, over hun samenwerking.

In deze Slagkracht bieden we een podium aan Dick Bezemer, kersverse voorzitter van het Centraal Overleg Bouwconstructies (COBc). Dick staat bekend als autoriteit op het gebied van constructieve veiligheid. We hebben hem gevraagd zijn visie te geven op de trends in het constructeursvak en de ontwikkelingen die daarop van invloed zijn.

MedicomZes richt zich naast de complexe curatieve gezondheidszorg, ook steeds meer op de realisatie van laboratoria en cleanrooms. Mede dankzij onze ervaring met vergaande classificaties en logistieke eisen vanuit de curatieve zorg, kunnen we daar ook excelleren. Momenteel bouwt Bouwcombinatie MedicomZes-Kuijpers het nieuwe onderkomen van SRON, het Nederlands instituut voor ruimteonderzoek. We maken hierbij gebruik van de kennis van onze collega’s in Rotterdam. Zij hebben veel ervaring met grootschalige nieuwbouwprojecten.

De kracht van Visser & Smit Bouw is dat we expertises van verschillende vestigingen slim inzetten. Kennis wordt door de totale organisatie gedeeld en we hebben altijd de juiste mensen op de juiste plaats. Ook de constructie van onze teams krijgt de aandacht die het verdient!

Albert Bok
Vestigingsdirecteur Amsterdam

  • Deel dit artikel