Hoofdfoto Conradhuis
Hoofdfoto Conradhuis

Bron: Powerhouse Company

In uitvoering Conradhuis in Amsterdam

Amstelcampus is bijna compleet
Met de bouw van het Conradhuis, op de hoek van de Wibautstraat en Mauritskade,  wordt de laatste stap gezet in de vervolmaking van de Amstelcampus van de Hogeschool van Amsterdam. De Amstelcampus is een bruisende open stadscampus waar vanaf 2021 circa 30.000 studenten en medewerkers studeren, werken, wonen, onderzoeken en ontmoeten. Het gebouw wordt na oplevering in gebruik genomen door de faculteiten Techniek, Onderwijs en Opvoeding en Digitale Media en Creatieve Industrie.

Duurzame ambitie
Het Conradhuis heeft het ontwerpcertificaat BREEAM Excellent en ambieert het oplevercertificaat Excellent. Het gebouw voldoet aan het ‘Programma van Eisen – Frisse Scholen’. Met deze kwalificaties worden operationele kosten op lange termijn geminimaliseerd en wordt een hoge kwaliteit voor haar gebruikers gecreëerd.

De ambities worden behaald door de implementatie van groene technologieën, zoals:
• schone luchtverversingsventilatie;
• intelligente LED verlichting;
• seizoensgebonden systeem voor energieopslag;
• sedum dakbedekking.

BIM en reality capturing
Zowel tijdens de voorbereidingen als tijdens de bouw speelt BIM een onmisbare rol. Het integrale ontwerpmodel vormt de rode draad voor de aansturing en engineering van leveranciers en wordt gekoppeld aan de planning. We hebben bovengronds de bestaande bebouwing gedigitaliseerd, en met ondergronds scannen is inzicht ontstaan van mogelijke risico’s in de grond. Vervolgens zijn daartoe maatregelen getroffen en wordt met kraancamera’s de uitvoering gemonitord ten opzichte van de uitvoeringstekeningen.

Video aanbrengen groutankers:

In het kort

  • Combinatie Conradhuis bestaat uit: Visser & Smit Bouw, De Nijs en Unica Installatietechniek.
  • Architecten: Team RSG; Powerhouse Company, de Architekten Cie en Marc Koehler Architects
  • De ontwikkeling van het Conradhuis omvat ca. 25.000 m2 BVO en wordt in 2021 opgeleverd.