Marina Kemp -portret -VSB directie josroewen
ļ Marina Kemp -portret -VSB directie 0011-sm-mobile

Voorwoord

Kennis, kunde en kansen

Foto: Marina Kemp

Een grote, landelijke organisatie met een sterke regionale binding. En natuurlijk de uitdagende, specifieke projecten in de utiliteit, gezondheidszorg, food en (farmaceutische) industrie. Als bouwer uit de noordelijke regio kende ik het visitekaartje van Visser & Smit Bouw en VolkerWessels goed. Dus toen ik de kans kreeg om er aan de slag te gaan, hoefde ik niet lang na te denken. Voor de mensen die mij nog niet kennen: ik ben Jos Roewen, sinds 1 oktober 2019 directeur bij Visser & Smit Bouw en MedicomZes en verantwoordelijk voor onze vestiging in Groningen.

Mijn eerste jaar verloopt natuurlijk iets anders dan gepland. Ik kon wat minder op bezoek bij klanten en projecten en miste ook het grote groepscontact. Anderzijds was het ook een heel leerzame periode waarin ik alle tijd had om de organisatie en de processen te leren kennen. We hebben geleerd dat we ook op andere manieren kunnen werken en overleggen. En hoewel er vooral in de zorg bepaalde projecten tijdelijk on hold zijn gezet, ontstonden er ook kansen. Zeker vanuit de expertise van MedicomZes – controlled environments – het thema van deze Slagkracht. We leverden bijvoorbeeld een bijdrage aan de snelle opzet van triagevoorzieningen bij het UMCG en het OLVG in Amsterdam. Daarnaast leverden we een uitbreiding op van het labgebouw van PRA Health Sciences.

Wat 2021 ons gaat brengen, is nog onzeker. Al heb ik er alle vertrouwen in dat we ons met onze kennis en kunde blijven onderscheiden. Een mooi voorbeeld is het gesprek met werkvoorbereiders Wouter van Vliet en Kelly Hilhorst die vertellen hoe belangrijk het doorgronden van de klantwens in hun werk is. En waar de zorg afgelopen jaar vooral een beroep gedaan heeft op de flexibiliteit van mensen, verwacht ik dat we voortaan steeds meer in flexibiliteit van ruimtes gaan denken. De visie van onderzoeker en adviseur van TNO Roberto Traversari sluit hier goed op aan en toont waar de kansen voor ons als specialist in hoog technische omgevingen liggen.

Veel leesplezier!

Jos Roewen
Directeur

  • Deel dit artikel